Джентълменското споразумение ще се спази  Борисов даде заявка, че ще се

...
Джентълменското споразумение ще се спази  Борисов даде заявка, че ще се
Коментари Харесай

Разговорите за ротацията започват в четвъртък

Джентълменското съглашение ще се спази 

 

Борисов даде поръчка, че ще се съблюдава джентълменското съглашение във връзка с ръководителя на Народното събрание. Според него Росен Желязков би трябвало да отстъпи мястото си на народен представител от ПП-ДБ. В схемата на ротацията беше включено и управителното място на правната комисия, чийто ръководител сега е Стою Стоев от Политическа партия. При промяната на Желязков тя би трябвало да се поеме от представител на ГЕРБ.

Борисов увери, че който и да предложат от ПП-ДБ за ръководител на Народното събрание при ротацията, могат да разчитат на 69 гласа от неговата парламентарна група.

Техническият въпрос с ротацията 

 

Ротацията на държавното управление би трябвало да се случи на 6 март. Въпросът по какъв начин тъкмо да се случи това обаче разбуни духовете, откакто по време на визитата си в Индия ръководителят на Народното събрание Росен Желязков уточни, че Мария Габриел би трябвало да поеме щафетата от Николай Денков с мандата на ГЕРБ. Вече се появиха и гласове от анализатори, че по този метод ще се подсигурява, че Борисовата партия ще е тази, която ще носи отговорността.  

 

Дали обаче точно с мандата на ГЕРБ ще се реализира ротацията е въпрос на договаряния. Рокади в кабинета след ротацията ще има. В първия работен ден от годината Борисов даде обещание да “направи разбор на работата на всеки министър от управленията на партиите, които поддържат ръководството ” и тогава ще реши дали да има промяна, или не. Оценка ще бъде направена освен от ГЕРБ, само че и от структурите на ПП-ДБ. От там твърдят, че нищо няма да се случи с едноличното решение на Борисовата партия и никой няма да показва имена.

 

Борисов уточни, че предумишлено нито един министър няма да бъде поставян от тях като изискване за бъдещето на кабинета.

Според Бойко Борисов в " некоалицията " за 9 месеца са съумели да се научат на съдружна политика. Отчете, че са свършили всичката работа по съглашението си с ПП-ДБ.

" Тази ротация, това е като съединяване в орбитална станция. Никога не е правено, комплицирано е, само че пък е само вероятното сега в България, с цел да има фактически резистентност. Така че, тръгвайки отникъде, мисля че все още имаме голяма свършена работа, което даже на нас не ни се има вяра. Практиката сподели, че всяко изявление, преждевременно, носи пасиви. В четвъртък в 8.30 мисля, че се бяхме разбрали, ще стартираме диалозите. Защото е правилно водача Кирил Петков на ПП-ДБ да си пристигна и започваме в пакет по всички регулатори, конституционни съдии, ротацията ", сподели ръководителят на ГЕРБ.

Попълването на регулаторите е евентуално най-голямата тематика за тази година и най-тежката задача, съобщи предходната седмица Лена Бориславова от ПП-ДБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР